Laár András megosztaná a Karinthy-gyűrűt Galla Miklóssal, aki végleg kéri

Laár András megosztaná a Karinthy-gyűrűt Galla Miklóssal, aki végleg kéri

Laár András (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Laár András humorista, a L’art pour l’art Társulat és a KFT együttes alapító és jelenlegi tagja kapta idén a Karinthy-gyűrűt. Laár a hirado.hu-nak adott interjújában azt mondta, „Karinthytól kapta a humorbeavatást”, és beteljesedésként éli meg a gyűrű átvételét, mert Karinthy szelleme fémjelezte humorát.

Azzal kapcsolatban, hogy hol tartja majd a gyűrűt, a humorista közölte: nem ragaszkodik a gyűrű konkrét fizikai valójához, így lehet, hogy Galla Miklósnál fogja tartani. Mint mondta: felajánlja neki, hogy ha akarja, legyen nála, hordja ő.

A humorista később a Facebookon is posztolt erről, hosszú írását a poénnal kezdte: „Galla Miki, Karinthy Gyűrűért folytatott harcának a végére pontot tett Maga a Sors Fintora: én kaptam meg a Karinthy Gyűrűt!” Ugyanakkor hivatalosan nem lehet elajándékozni a gyűrűt, ezért Laár arra jutott, hogy a maga részéről megmondja Mikinek: „hogyha akarja akkor én megosztom vele ezt a Gyűrűt, nem azért, mert azt gondolom, hogy Neki jobban járna, mint nekem, hanem pusztán csak azért, mert Neki jobban Kell, mint nekem.”

A humorista javaslatot is tesz a gyűrű közös hordására: „A megosztást pedig olyanformán képzeltem, hogy hordjuk felváltva a Gyűrűt! Most decemberben még hordom én, de január elsején átadom Neki, hordja Ő február 1-ig, ezután megint nálam lenne március 1-ig....és így tovább.”

Mint megírtuk, az MTVA júniusban úgy döntött, hogy mégsem adják oda a Karinthy-gyűrűt Galla Miklósnak, mert szerintük Galla nem méltó a kitüntetésre. A humorista ezt követően többször is nyílt levélben fordult Orbán Viktorhoz.

Laár felajánlására már meg is érkezett Galla Miklós válasza, miszerint elfogadja a nagyvonalú felajánlást. 

– Ezzel a mélyen emberi, mérhetetlen tisztességről árulkodó gesztussal visszamenőleg is hitelesíted azokat a színházi esteket, amelyeket együtt hoztunk lére, és azokat a dalokat, melyeknek a zeneszerzője én vagyok, a szövegírójuk pedig Te – teszi hozzá. Egy kis igazítást azonban kér Laártól, hogy a gyűrűt végleg adja át neki, mert „a gyűrű alapításakor azt fektették le az Alapító Atyák, hogy annak jár a Karinthy-gyűrű, aki a Rádiókabaré műsorában jól teljesít. Én az utóbbi négy évben szorgalmasan, tisztességesen és precízen dolgoztam a Rádiókabaréban”.

Ráadásul öt hónapig hitegették azzal, hogy megkapja, és le is mérték hozzá az ujját. 

– Boruljunk egymás nyakába, és szépen add ide a Karinthy-gyűrűmet! – zárja bejegyzését a humorista.