Kevin Spacey: Feltettem a Netflixet a térképre, ők meg a földre vittek volna

Kevin Spacey: Feltettem a Netflixet a térképre, ők meg a földre vittek volna

Kevin Spacey és Tucker Carlson (Forrás: Twitter/Tucker Carlson)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bizarr kimondani, hogy a Netflix mindössze egyes állításokra alapozva szakította meg velem hivatalosan a kapcsolatot – erről beszélt a Tucker Carlsonnak adott karácsonyi interjújában Kevin Spacey. A filmsztár szerint azóta ezekről az állításokról kiderült, hogy nem voltak igazak.

A színészt 2017-ben tették ki a Kártyavár (House Of Cards) című sorozatból, amelynek utolsó évada már nélküle ment le. Több mint egy tucatnyi férfi vádolta őt meg szexuális visszaélésekkel, köztük azzal az Anthony Rapp-pel, akitől nyilvánosan bocsánatot is kért. A bíróság viszont végül azt találta, hogy Spacey nem molesztálta egykori színésztársát. A többi esetben sem sikerült a vádakat bizonyítani az Egyesült Királyságban zajló, nagy visszhangot kiváltó perben. A színészt így felmentették az összes vád alól. 

A Netflix a vádak hatására törölte a Gore Vidal író életén alapuló életrajzi filmet is, melynek Spacey lett volna a főszereplője. A színészt eltüntették továbbá egy másik, A világ összes pénze című filmből is, a jeleneteit itt az azóta elhunyt Christopher Plummerrel vették fel újra.

„Valójában meg akartak téged ölni” – fogalmazott az interjúban Tucker Carlson, akit idén menesztettek a konzervatív Fox Newstól. Spacey erre azt válaszolta, hogy így történt, „mégis itt vagyunk, Tucker. Nagyobbak, mint valaha.” Spacey szerint nem kérdéses, hogy a Netflix neki köszönheti a létét. Feltette őket a térképre, azok viszont megpróbálták lenyomni őt a földre – fogalmazott.

Spacey a felmentése óta előadott már egy rövid Shakespeare-jelenetet egy oxfordi színházban, méghozzá a konzervatív filozófus, Roger Scruton tiszteletére. Szerepelt továbbá egy walesi kis költségvetésű thrillerben, a Controlban. Egy ideig úgy volt, hogy látható lesz a tatárjárásról szóló, magyar koprodukcióban készülő filmben is, ez viszont végül nem valósult meg. A tervek szerint látható lesz Rebecca De Mornay és Jet Jandreau oldalán a Peter Five Eight című filmben is. Az utolsó jelentősebb szerepeit eddig a 2017-es Nyomd, Bébi, nyomd! (Baby Driver), illetve a 2018-as Milliárdos fiúk klubja című filmekben kapta.