Milliárdos tatárjárásos presztízsfilmben térhet vissza Kevin Spacey

Milliárdos tatárjárásos presztízsfilmben térhet vissza Kevin Spacey

Kevin Spacey (Fotó: Pinguino k, Flickr)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Évek óta készülhettünk Kevin Spacey nagy visszatérésére, arra viszont nem sokan tettek volna, hogy ez egy milliárdos tatárjárásos presztízsfilmben történik majd meg. A 24.hu szerint viszont ez várható, miután a színész igent mondott az 1242 – A Nyugat kapujában című kalandfilmre, sőt, már aláírt szerződésük is van. A magyar-mongol-angol koprodukcióban készülő történelmi filmet Soós Péter rendezi, a Nemzeti Filmintézet pedig 1,26 milliárdos gyártási támogatást szavazott meg neki.

Soós megerősítette a 24 értesülését, miszerint a 2017-es zaklatási botrány miatt háttérbe szorított Kevin Spacey is szerepet kap náluk. A Kártyavár korábbi (anti)hőse egy itáliai bíborost, a történet főgonoszát alakítja majd. De nem ő lesz az egyetlen világsztár a produkcióban, ugyanis Christopher Lambert is csatlakozhat, egy idős magyar kereszteslovagot játszva. Aláírt szerződésük még nincs, de előrehaladott tárgyalásban vannak. Eric Roberts-t és Terence Stamp-et szintén szeretnék megnyerni a filmnek.

Az 1242 vágója az a Kant Pan lesz, akit a Síró játékért Oscar-díjra jelöltek, az akciójelenetekért pedig a James Bond-, Mission Impossible-, Bourne- és Halálos Iramban-filmeken is dolgozó Greg Powell felel majd. A forgatókönyvet Horváth Áron és Joan Lane írják, vezető producer lesz Bodzsár Iván és Sipos Kornél.

A történet a Nemzeti Filmintézet közleménye szerint „a XIII. századba repít vissza, amikor Batu kán, a világhódító Dzsingisz kán unokája, a sztyeppe kegyelmet nem ismerő ura seregével Esztergom falai alá ér. Európa meghódítása előtt el kell söpörnie útjából a magyar várat. A maroknyi védő Eusebius kanonok és a spanyol zsoldoskapitány, Simon vezetésével az utolsó harcra készül. Segítségre nem számíthatnak. Talán a pápai legátus megérkezése és a mongol holdújév ünnep ad egy kis haladékot a magyaroknak.”

Soós neve viszonylag ismeretlen, tévés és filmes rendezőként eddig olyan produkciók kötődnek a nevéhez, mint a Budapest Anno, az Áldott állapot és a Géniusz, de rendezett már Hacktion- és Jóban Rosszban-részeket is.