Nagy Ervin Rákay Philipnek: Add el az egyik arany Mercidet!

Nagy Ervin Rákay Philipnek: Add el az egyik arany Mercidet!

Nagy Ervin (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem adjuk oda Magyarországot és a magyar kultúrát a féltehetségeknek – reagált Nagy Ervin, miután néhány napja Rákay Philip a Facebook-oldalán kritizálta őt. A színész szerint pedig azóta a Haris közben még el is mentek egymás mellett, de akkor a kormánypárti producer/influenszer kevésbé volt harcias.

A szóváltás egy, a kormányoldalon kisebb vihart kavart Nagy Ervin-nyilatkozatból kerekedett. A színművész a státusztörvény elleni csütörtöki tüntetésen vett részt, ekkor beszélt a 24.hu-nak arról: Párizsban már égne az egész város, ha a kormányhatalom hasonló lépéseket tenne. Szerinte amikor az ember a kétségbeesését már nem tudja hogyan levezetni, akkor jogos a fizikai erőszakkal kitörni. Nem tartja jónak, de azt nem lehet szerinte elvárni, hogy amikor valakit állandóan sakkban tartanak, ő mindig kulturált választ adjon. Nagy Ervin úgy látja, a gyerekeket futószalag mellé, betanított munkásnak szánja ez a hatalom. Nem tudja, mikor jön el a „magyar oktatási rendszer covidja”, amikor már nem vigyáz senki majd a gyerekekre az iskolában.

Rákay minderre válaszul azt írta, az Nagy Ervinék baja, „hogy ez itt nem Afganisztán, és nem is a Majdan, ahol Pressman haverod titkosszolgálata szokott decens kis polgárháborúkat kirobbantani…” A kreatív producer szerint a szóban forgó ügyek nem szentek, és össztársadalmi értelemben ügyeknek sem tekinthetők, „pusztán politikai blöffakciók”. Rákay megjegyezte, Párizsban az ottani rohamrendőrök nem is gázspray-fröccsöt fújnak a levegőbe, „hanem rommá verik az illegálisan tüntikézőket”. Hozzátette, ha Nagy Ervin mindenképp Párizsba vágyik, nem tartóztatja, „Schilling és Sárosdi nevű kollégáid is gigantikus karriert futottak be arrafelé: árufeltöltők egy helyi kisboltban.”

Nagy Ervin válaszában kijelentette, Rákay a Haris közben úgy viselkedett, mint az egyszeri csivava, „aki a gazdi kezében veszettül csahol, ám mihelyt a flaszter valóságára kerül, ijedtében maga alá piszkít.” Szerinte Rákay szemét csípi a kiállásuk a pedagógusokért és a diákokért, továbbá felfoghatatlan számára a szoidaritás abból a székből, amelyikből a Mercijével indul el jó pénzért tanácsot adni. „Megértem, hogy keménykedned kell velem, hiszen a sajátjaid is kiröhögnek a hátad mögött, amiért késsel-villával eszed a szőlőszemet, miközben játszod a kíméletlen megmondófiút és azt gondolod, hogy ettől tartozol az elithez” – fogalmazott a színművész. Hozzátette azt is, megérti, hogy Rákay szíve szerint újranyitná nekik Recsket, esetleg elküldené őket Szibériába, amiért van gerincük meg szívük.

„Tapsikolsz, hogy száműztétek Magyarország legtehetségesebb színházi rendezőit és nullára írtátok a magyar filmkultúrát, hogy végre legyen terep az olyan zseniális producereknek, mint te, aki Aranybulla címen összehozta az elmúlt 30 év legnagyobb buktáját. Értem én, hogy feszült vagy, hisz alkotni vágytál, de elbuktál. Megmérettél és könnyűnek találtattál” – fogalmazott Nagy Ervin, leszögezve, hogy nem megy sehová, és egyébként nem is szeretné, hogy lángoljon a főváros, csak azt, hogy normálisan bánjanak a tanárokkal és a jövő nemzedékével. Szerinte Rákaynak sem késő ezért tennie: adja el az egyik arany Mercedesét, és az árát ajánlja fel egy iskolának, amelyik beázik. Ebben az esetben tőle még Philip is lehet az influenszer, akit eredeti nevén, Kálmánként emleget a posztjában. „Krisztus pedig szeretni fog téged”, zárta, majd Nagybaczoni Nagy Ervinként írta alá, „így talán komolyan veszed” megjegyzéssel.