Szerdán indul a Fonó születésnapi sorozata

Szerdán indul a Fonó születésnapi sorozata

Babra zenekar Forrás: Fonó

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Fonót a határtalan kulturális koncepciók bölcsőjeként élem meg. A feladatunk keresgélni a magyar kultúra rétegeiben, támogatni, felfedezni, elengedni az alkotókat és megteremteni az ehhez szükséges hátteret – vallja Horváth László, a Fonó ügyvezető igazgatója.

Ezt a gondolatot sűríti magába a Fonó25 Folkfőváros programsorozata, mely szeptember 16-19. között a zeneház kedvelt sorozataiból nyújt válogatást. Hagyományosan a Fonó Szerda táncház kezdi a sort, amelyen Szalonna és Bandája muzsikál koncertet és táncházat, lesz Kamaracsütörtök a ZitheRandommal, Szlama Lászlóval, a Dalindával és a Babrával, amelyet a Babra táncháza követ. Pénteken a duóké lesz a főszerep, többek között Herczku Ági-Nikola Parov, Borbély Mihály-Dresch Mihály, Porteleki László-Porteleki Áron, Lakatos Róbert-ifj.Csoóri Sándor 'Sündi', Szokolay Dongó Balázs-Geröly Tamás, valamint a Branka Trió is színpadra lép, 19-én pedig Balogh Kálmán-Lukács Miklós koncertje valamint a Karaván Família és barátai várják a közönséget. Minden este táncház követi a koncerteket, pénteken a Szászcsávási zenekar, szombaton pedig a Csángálló muzsikál.

Címkék: népzene, Fonó