Mészáros Lőrinc nem biztos, hogy felfújható gumiférfi – a NER-kalandkönyvről a Kultúrtájban

Mészáros Lőrinc nem biztos, hogy felfújható gumiférfi – a NER-kalandkönyvről a Kultúrtájban

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Új könyvet ad ki a Magyar Hang: a Nernia krónikái egy szatirikus kalandjáték, amelyben az olvasó válik a főhőssé, és a saját döntései szerint járhatja végig a NER korrupcióval, harácsolással és árulással teli világát. – Remek játék lehet a könyv azoknak, akik ki akarják fejezni a rendszerrel szembeni ellenérzéseiket – mondta a Kultúrtáj műsorában Nagy Ádám oktatás- és ifjúságkutató, a kötet szakmai lektora.

– Játék, ami egyben kor- és kórdokumentum: ha valaki például úgy gondolja, hogy a melegek is emberek, vagy megsajnálja a szociálisan rászorultakat, az gyorsan kiesik a hatalom kegyeltjei közül. A Nernia krónikái persze nem relativizálja az Orbán-rendszert, hanem kínjában kiröhögi azt – fogalmazott Nagy Ádám. A humor keserű szükségszerűségére utal a kötetben az Alaptörvény dicstelenül menekülő megalkotója is: „Szájer József vagyok, influenszer, iratkozz fel a csatornámra.” Az események a valóságból indulnak ki, de nagy adag fantáziával építik fel a jelenteket: Mészáros Lőrinc például nem biztos, hogy felfújható gumiférfi, mint ahogy a történetben szerepel.

• Miért őrzik névtelenségüket a Nernia krónikái szerzői?
• Miért nem vállalta egyetlen kiadó sem a kötet megjelenítését?
• Melyik korábban titokként kezelt NER-buliba léphetünk be a könyv lapjain?
• Melyik dicső államférfi nevét rejti magában a szerzőként feltüntetett Vir Mihály tábornok?
• Hozzá lehet-e nyúlni a „nemzeti irodalmi kánon” nagyjaihoz: hogyan lesz kalandjáték az Egri csillagokból?
• Mi kell ahhoz, hogy a NER megbukjon 2026-ig?

Műsorvezető: Ficsor Benedek és Wekerle Szabolcs

A NERNIA krónikáit itt rendelheti meg kedvezményes áron.