Nagy Feró: Zelenszkij egy hülye!

Nagy Feró: Zelenszkij egy hülye!

Nagy Feró (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

 

Most sokkal nehezebb azt a szerepet vállalni, mint amit 1978-ban. Akkor egyértelmű volt, hogy nem kell az a rendszer, ami akkor körülvett bennünket. Azt a közhangulatot könnyebb volt megénekelni – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Nagy Feró.

A 77. évét taposó Kossuth-díjas művésszel, a Beatrice frontemberével szóba került a világpolitika is. Szerinte „abban, hogy háborúig fajult a dolog, Zelenszkij és a NATO is felelős”. – Az ukránok jó fasiszták módjára terrorizálták a nemzetiségeket. (...) Putyint ez joggal idegesítette, mint ahogy az is, hogy a NATO nem tartva magát a korábbi egyezséghez rakétákat telepített Romániába és hasonló ambíciói vannak Ukrajnával is. Nézte volna ezt tétlenül? – tette fel a kérdést Nagya Feró, aki szerint ha Putyin összevonja szemöldökét, akkor „célszerű vigyázzba állni”.

A nemzet csótánya elmagyarázta továbbá azt is, hogy az oroszellenes 2007-es Orbán miért lehet azonos napjaink Orbánjával.

• Ha '56-ban mi is kiálltunk az oroszok ellen, akkor most miért „hülyék” az ukránok?
• Fasiszta ukránokról beszél, de a Nyugatiba olyan családok érkeznek tömegével, mint a magyarok, csak nekik épp most lövik porrá az otthonukat, országukat. És ők még a szerencsésebbje. Megérdemlik a sorsukat?
• Miként tekint most vissza a tavaly megkapott Kossuth-díjra?
• Nem érzi ezt elkurvulásnak a celebkedést, a falunapozást?
• Sajnálja, hogy nem tudott véleményformáló maradni?

A válaszokat és a teljes interjút a Magyar Hang március 25-én megjelent, 2022/13. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!