Bod Péter Ákos: Orbánnak bocsánatot kellene kérnie

Bod Péter Ákos: Orbánnak bocsánatot kellene kérnie

Bod Péter Ákos (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

 

A kormány már tavaly is tudta, hogy baj van, de a választások után sem készítette fel az embereket a dermesztő igazságra. Pedig a piaci árak fokozatos bevezetése felkészíthette volna az embereket arra, ami most egy pillanat alatt szakadt a nyakukba – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Bod Péter Ákos.

A Budapesti Corvinus Egyetem professzora szerint az államcsőd nem alternatíva, de nagyon sokba fog kerülni, mire kikeveredünk a kormány tehetetlensége által fokozott bajból. Félő, hogy az elmúlt évek hibái miatt nem lesz bocsánatkérés, hanem újabb ellenséget kreálnak. – Itt üt vissza, hogy mindenben a hatalom csúcsán lévő személy dönt, aki képtelen a bocsánatkérésre – fogalmazott.

A hamarosan érkező rezsiszámlák kapcsán a közgazdász szerint nem lehet kiszámítani a társadalom reakcióját. De nagyon félti azokat – és sokan vannak –, akik a tények ismeretének hiányában nem tudtak felkészülni a mostani helyzetre.

• Van-e értelme a hatósági áraknak?
• Jók-e Orbán Viktor prognózisai az utóbbi években?
• Háttérbe vonulhat-e a miniszterelnök?

A teljes cikket a Magyar Hang szeptember 2-án megjelent, 2022/36. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!