A megmaradt gyerekeket fel kell nevelni

A megmaradt gyerekeket fel kell nevelni

Orsós Ferenc és a gyerekek (Fotó: Magyar Hang/Grimm Balázs)

Nehéz elkezdeni – mondja. Egyetértünk. Hosszú csend. Orsós Tibor a könnyeit törölgeti, én nézem a gyerekeket, amint játszanak. Csipás, sovány kismacska jön az úton, felkapják, ölelik, szorítják, úgy szeretik. – Tegyétek le – ocsúdik Tibor –, még összetöritek. Hadd menjen haza az anyjához – folytatná, de itt elcsuklik a hangja.

A Tolna megyei község, Gyulaj felé jövet elágazik az út. Jobbra „hunting lodge”, ahol gazdag vadászok laknak, ha mulatozni támad kedvük, balra meg a szegénység, mindig. Mivel a körülzárt birtokra vezető utat sorompó zárja le, másfelé nem is lehet jönni, mint erre. Az ezerlelkes faluban most hat család életére vet árnyékot tragédia. Az egyikben tüdőembólia miatt pár perc alatt elhunyt egy négy gyermeket nevelő anyuka. A másik négyben meghalt egy-egy fiú közlekedési balesetben, ötödik társuk az életéért küzd a kórházban.

A teljes cikket a Magyar Hang október 15-én megjelent, 2021/42. számában olvashatja el (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

 

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!