Péterfy Bori: A szabadság nem ijesztő dolog

Péterfy Bori: A szabadság nem ijesztő dolog

Péterfy Bori (Fotó: Kováts Zsófia/Scolar Kiadó)

Azokkal a helyzetekkel szeretnék foglalkozni, amikor még színpadon lehetek azokban a színházakban, ahol felléphetek, és ahol fel akarok lépni, azokkal az emberekkel, akikkel jól tudok együtt alkotni – mondta a Magyar Hangnak adott interjújában Péterfy Bori, akiről most jelent meg a Borikönyv.

Közben pedig mindenki mindent elkövet, hogy ne így legyen. „De ez a terv. Tényleg úgy érzem, hogy a pályám csúcsán vagyok, tele energiával és kreativitással és életkedvvel, nekem most muszáj erre koncentrálnom, nem akarom, hogy elvegyék az erőmet más dolgok. Picivel odébb városokat bombáznak porig, emberek menekülnek, ilyen helyzetben nekem borzasztó kellemetlen passziónak tűnik, hogy a gyűlölködéssel foglalkozzam, meg azzal, ki kinek a seggét nyalja éppen. Jó lenne, ha megráznák magukat az emberek, és azzal foglalkoznának inkább, ami jó. Hogy közben pont a kultúra lett a fekete bárány, az persze szomorú, és az is, hogy tudjuk, hová vezet ez társadalmilag hosszabb távon. De nem akarok ezen keseregni” – fogalmazott.

• Hogy lett ilyen kitárulkozós, szókimondó a könyv?
• Milyen volt felnőni a nyolcvanas évek Magyarországán?
• Erdélyi gyökereivel hogy hogy nem néptáncos lett?

A teljes cikket a Magyar Hang május 27-én megjelent, 2022/22. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!