Állami Sport

Állami Sport

Orbán Viktor a Nemzeti Sportot olvassa a Bécsbe tartó vonatúton (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Ha lehet fokozni, a miniszterelnök mostantól még szorosabban ölelheti magához a patinás múltú Nemzeti Sport napilapot. Minden látható előzmény nélkül – így megy ez hazánkban mostanság ennél nagyobb horderejű ügyekben is – jelent meg a Magyar Közlönyben, hogy a Nemzeti Sportügynökség szerezte meg a lap kiadói jogait, amely így október elsejétől állami tulajdonba került.

A tájékoztatás nem kötötte a nyilvánosság orrára a piszkos anyagi részleteket. Magam is unott rutinnal írom ide: de hát mégiscsak a mi pénzünkről van szó! Ezért és cáfolat híján fogadjuk el a 444.hu értesülését, miszerint nagyjából 3 milliárd forintjába fájt a magyar államnak a bevásárlás. Vagyis miközben a kampányban rezsiügyben csúnyán átvert magyar emberek, vállalkozások és önkormányzatok sokasága vár anyagi segítségre, a költségvetést most egy ilyen tranzakcióval terhelte meg Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter. Persze mindenki tudja ebben az országban, hogy aligha az ő agyából pattant ki az állami lapvásárlás ötlete.

• Mi lehetett a vásárlás oka?
• Miért nem mindegy Orbánnak, hogy mit ír a sportlap?

A teljes cikket a Magyar Hang október 7-én megjelent, 2022/41. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!