Álom maradhat a hajdúnánási versenyring

Álom maradhat a hajdúnánási versenyring

A tervezett MotoGP-pálya helyszíne (Fotó: Szabó Zsolt László/Magyar Hang)

Noha a Nemzeti Földügyi Központ (NFK) hirdetményben keresett új gazdát több olyan hajdúnánási ingatlannak, amely a tervezett motor-versenypálya beruházási területén fekszik, mégsem adta el azokat – derült ki közérdekűadat-igénylésünkből. Az NFK azt közölte: a szóban forgó ingatlanokat végül nem értékesítették. Ám egyelőre aligha épül meg a ring.

A szóban forgó ingatlanokról tavaly szeptemberben írtunk (Gyorsan szabadul földjeitől az állam címmel) a 9 földterületnek akkor keresett új tulajdonost a földügyi központ. Ez azért volt meglepő, mert az állam néhány hónappal korábban szerezte meg a földdarabokat, mivel azok is a tervezett motorversenypálya területén találhatók. Noha a korábbi tulajdonosokat cserefölddel kárpótolták, úgy tudjuk, nem mindegyikük vált meg szívesen a tulajdonától. Az értetlenséget fokozta, hogy az állami társaság – mérettől és aranykoronaértéktől függően – 4 és 33 millió forint közötti összegért hirdette a földeket. A földértékesítési programban meghirdetett ingatlanokra 2022. októberig lehetett ajánlatot tenni.

• Mi történt a szóban forgó ingatlanokkal?
• Miért kusza a versenypálya helyzete?
• Van-e már pontos forrásigénye a versenypályának?
• Lát-e esélyt a motoros pálya megépítésére a Lázár János által vezetett Építési és Közlekedési Minisztérium?

A teljes cikket a Magyar Hang január 20-án megjelent, 2023/3. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!