Hány tanárt rúg még ki a hatalom?

Hány tanárt rúg még ki a hatalom?

Törley Katalin, a Kölcsey Ferenc Gimnázium polgári engedetlenség miatt nemrég elbocsátott tanára, egyben a tanítanék Mozgalom vezetője. (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

„Nagy tisztelettel” fordulok a tanárokhoz hasonlóan sztrájkba kezdő FKF-dolgozók felé, mivel „ők nem vacakoltak, nem írogattak, hanem azt mondták, hogy nem viszik el a szemetet. Azt egyébként rögtön meg is fogja érezni az ország, a tanárhiányt rövidtávon nem” – mondta a Magyar Hangnak a Kölcsey Ferenc Gimnázium polgári engedetlenség miatt elbocsátott tanára, Palya Tamás. 

Erről beszélt nekünk az intézet másik elbocsátott tanára, a Tanítanék Mozgalom alapítója, Törley Katalin is. Interjúnk során szóba kerül az is, hogy ő már azt is „soknak” gondolja, hogy öt tanárt kirúgnak, de sok száz engedetlenkedő tanárt elbocsátani már túl abszurdnak tűnik számára. – Nem tudom, hogy meglépik-e. Ezt azt jelenti, hogy bizonyos iskolák összeomlanak, és a gyerekeket szét kell majd osztani máshová. Még az sem működik majd tovább, amit eddig heroikus erőket mozgósítva megoldottak a tanárok. De nem merem kijelenteni, hogy ezt nem lépik meg.

A teljes cikket a Magyar Hang október 7-én megjelent 2022/41. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!