Bakony Alexa: A fiatalokra ezzel a melegellenes propagandával már biztosan nem lehet hatni

Bakony Alexa: A fiatalokra ezzel a melegellenes propagandával már biztosan nem lehet hatni

Bakony Alexa (Fotó: Magyar Hang/Malatinszky Dávid)

A fiatalokra ezzel a melegellenes propagandával már biztosan nem lehet hatni – erről beszélt lapunknak adott interjújában a Tobi színei rendezője, Bakony Alexa. A transznemű kamaszfiú életéről szóló filmnek nincs könnyű dolga ezekben az időkben, a kormány megnehezítheti az útját az iskolákba is. Pedig az alkotók szívesen vinnék majd oktatási intézményekbe is a produkciót.

– Akár egy kis országjárást is lehetne csinálni. Nem is csak iskolákra gondolok, de olyan kistelepülésekre is, ahol az emberek rég nem jutottak el moziba. A film szereplői is egy kis szabolcsi faluban élnek, és ez a közeg elég különlegessé is tette szerintem. A nézők azt láthatják, hogy a Tuza család olyan, mint a szomszédaim. Meg hogy az én anyukám is így segített csomagolni, mikor felköltöztem a nagyvárosba – mondta a Magyar Hangnak Bakony Alexa. Ő inkább azt tudja elképzelni, hogy lesznek, akik megijednek, és nem merik levetíteni valahol. Reméli viszont, hogy nem így lesz, mert nagyon ártatlan filmnek tartja a Tobi színeit.

A rendezőt kérdeztük arról is, mit szólt ahhoz, hogy a veszprémi Magyar Mozgókép Fesztiválon végül nem vetítették le a produkciót. Igaz, már jóval a törvény elfogadása előtt lemondták arra hivatkozva, hogy több retrospektív programot terveztek. – Nem akarok összeesküvés-elméleteket szőni, nem tudok semmi többet, mint amit a közleményben elmondtak. Csalódottság van bennem. Ez az első filmem, szerettem volna, ha a szakma is ott van, és látják különböző filmes körökből. Bízom benne azért, hogy meg fogja a közönségét találni – mondta Bakony Alexa.

• Voltak a rendezőben aggodalmak, hogy majd bántások, támadások érhetik Tobit a forgatások során?
• Joggal gondolhatja úgy a kormány, hogy a melegellenességgel majd jól járhat a választásokon?
• Nem politikai állásfoglalás is a film?

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!