Bemondta a tévé

Bemondta a tévé

A közmédia ellen és az Európai Ügyészségért tüntetnek az MTVA Kunigunda úti székházánál (Fotó: György Zsombor/Magyar Hang)

Hétköznap, délidő, számomra szabadnap, elfogyott a 2,8-as tej, irány a pici élelmiszerüzlet itt, a sarkon. Ő a bolt előtt áll, hatalmas lapátkezeiben szorongatja dobozos Kőbányaiját, féldecis Várda Keserűjén már túl van, az üres üvegcse a kerítés peremén pihen. Rezzenéstelen arccal nézi a közeli kórház sürgősségi bejáratát, arca akár Charles Bronsoné a Volt egyszer egy Vadnyugat kezdő jeleneteiből, a mozdonyt itt esetkocsi helyettesíti, a harmonikás hősre váró fekete ruhás gonosztevőt sötét kabátos biztonsági őr testesíti meg. Megzavarom az áhítatot. Kérdésemre, hogy mi a véleménye a kegyelmi botrányról, elhajt engem, „hagyjál már ezzel a hülyeséggel”, süvölti felém haragosan. Tovább ütöm a vasat, azt kérdezem, tudja-e, ki az a Magyar Péter, rám emeli véreres tekintetét, és így szól: „Mondtam már neked, hogy nem érdekel a foci, inkább hozz egy sört!”

Néhány perccel később, végezvén a vásárlással, kezemben a hűs dobozzal, ismét odalépek hozzá. Még mindig ugyanabban a pózban áll, figyelő tekintete ugyanúgy a sürgősségi bejáratára összpontosít, csak egyvalami változott: az összenyomott üres sörösdoboz a tüske üvege mellé került a kerítés peremére. Elveszi a sört, illedelmesen megköszöni, már éppen ellépnék tőle, amikor így szól: „és a Varjuhoz mit szólsz, garázda bűncselekmény Gyurcsány párttársától…”, citálja szinte szó szerint a Híradó tudósítását. Elégedett mosoly terül el az arcán, miközben a potya sört kortyolja. Teszek egy kísérletet, azt válaszolom, hogy én meg erről nem hallottam. „Hööööö!”, horkan fel, mintha megbokrosodott lovait próbálná féken tartani a bakról. Összeráncolja szemöldökét, láthatóan gondolkodóba esik, a két sör és a keserűlikőr is dolgozik már jócskán a szervezetben, aztán kiejti száján a varázsmondatot: „De hát bemondta a tévé, hogyhogy nem hallottál róla?”

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap március 7-ig kapható 2024/9. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!