Bencsik András, a szovjet–magyar barátság sok évtizedes kutatója

Bencsik András, a szovjet–magyar barátság sok évtizedes kutatója

Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője a Hír Tv Sajtóklub című műsorában. Forrás: Youtube

Egyszerű a dolga annak, ki Hunniánkban szomjúhozza az igazságot és kiéhezett a valóságra. Elég felütnie hazánk és korunk gerúsziájának aktuális heti kiadását, a Hír Tv Sajtóklubját. Ebben a tisztességben megőszült vének tanácsában hétről hétre szellemi iránytűül szegődnek Hunniánk nagyjai, azon humanitárius küldetésüknek megfelelően, hogy egész népüket, nem középiskolás fokon taní-tsák. Bayer „Pápagyalázó” Zsolt mellett a műsor legrégebbi szereplője nemzetünk egyik legfényesebben világító fáklyája, Bencsik „Pártélet-rovat” András.

Azért is örvendetes, hogy jelen írás tárgyát képező műsorban megvitatták és értelmezték Orbán miniszterelnöknek a Szovjet-Oroszországi Föderáció elnökénél, Vlagyimir Vlagyimirovics Putyinnál tett baráti látogatását, mert ki is lenne értőbb elemzője a szovjet/orosz–magyar kapcsolatoknak, mint Bencsik András, akinek ebbéli vizsgálódása hosszú múltra tekint vissza. Bencsik úr még a Népszabadság munkatársaként, 1986. november 22-én jegyzett egy szívhez szóló írást a témában „Elkötelezetten a barátságért” címmel. Ebben tudományos igényű betekintést nyerhetünk a szovjet–magyar korreláció szövevényes részleteibe.

A teljes cikket a Magyar Hang február 11-én megjelent, 2022/7. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!