Brutális rezsiemelés

Brutális rezsiemelés

Orbán Viktor és Németh Szilárd (Fotó: Németh Szilárd Facebook oldala)

Elég volt a mellébeszélésből, a valóság hajlítgatásából! Hagyják abba a „rezsicsökkentés csökkentésének” nevezett kamudumát, mi pedig mondjuk ki újra és újra, hogy rezsiemelésről van szó, mégpedig brutális és szégyenteljes áremelésről, ami a hazai lakosság többségét sújtani fogja.

A Fidesz–KDNP-kormány által bevezetett „rezsicsökkentés” az első lépéstől kezdve téves elképzeléseken vagy szándékos megtévesztéseken alapult. Tudósok, energetikai szakemberek, környezetvédők és környezetpolitikusok mutattak rá arra, hogy az intézkedés energiapazarlásra ösztönöz, hogy minél több energiát használ egy fogyasztó, annál több kedvezményt kap a számláján, hogy az igazi rezsicsökkentés a kevesebb energia használata lenne, amit a lakóházak szigetelésével, ablak- és fűtőtestcserével, napelemek használatával kellene elérni. Persze ehhez jó energiastratégia, állami támogatás és a szakértőkkel történő egyeztetés kellett volna. A kormány viszont három cikluson keresztül azt szajkózta, hogy ők milyen jóságosak, mennyire szeretik az ő népüket, és megvédik a „rezsicsökkentést”. Tették ezt akkor is, amikor nagyot kaszáltak az úgynevezett „rezsicsökkentett” áron, mert éppen alacsony volt a világpiaci gázár.

A teljes cikket a Magyar Hang július 22-én megjelent, 2022/30. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!