Cseh Tamás láthatatlan serege

Cseh Tamás láthatatlan serege

Cseh Tamás (Forrás: Wikipedia)

Már az előadás reggelén nem ment le falat a torkán, alig lehetett aznap hozzá szólni. Nem csupán izgult, hanem szinte megsemmisült. Ahogy közeledett a fellépés, mindez egyre erősebbé vált – így emlékezett vissza Cseh Tamásra fia, aki a Magyar Hangnak adott interjújában mesélt az énekesről. Cseh Tamás január 22-én lenne 80 éves.

Cseh András beszélt arról is, hogy a nézőtéren mindig leghátul ült és pontosan érzékelte, ahogyan széksorról széksorra fogja be édesapja a közönséget. – Hatalmas csöndek voltak két énekelt rész között, olyan hangulatok, amelyeket sajnos a felvételeken nem lehet érzékelni. Pedig szerintem ebben volt a titka – mondta.

Az énekes fia kitért arra is, hogy az előadások után mindig volt pár kekec ember is, akik alig várták, hogy jól leitassák Tamást, és lehessen végre nekik is egy jó Cseh Tamás-os történetük, bunyó, asztalborítás vagy valami ilyesmi. Az is igaz, ha véletlenül nem volt ott ilyen kekec ember, akkor addig ment az éjszakában, amíg nem találkozott eggyel... 

• Mennyire ütközik fiában a kanonizált alak a személyes emlékekkel?
• Mik azok a „kisebb halálok”, amelyeket Cseh Tamás átélt?
• Milyenek voltak a turnék belülről nézve?
• Mennyire voltak jelen a család életében a barátok?

A teljes cikket a Magyar Hang január 20-án megjelent, 2023/3. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!

Címkék: Cseh Tamás