Eladó a Tétényi úti Városközpont

Eladó a Tétényi úti Városközpont

A Tétényi úti városközpont (Fotó: Magyar Hang/Grimm Balázs)

A Tétényi úti Városközpontot el szándékozik adni az önkormányzat. Egy újabb felhőkarcoló épülne a helyén! Újbuda megtelt! Nem kérünk több felhőkarcolót! Meg szeretnénk tartani a Városközpontunkat!” – áll az egyik petícióban (egy másik itt), amelyet helyi civilek indítottak azért, hogy megakadályozzák a főváros és a Xl. kerület közös tervét.

Az ügyben közzétett pályázati felhívás szerint ugyanis Budapest Főváros Önkormányzata eladná a tulajdonát képező, összesen 9304 négyzetméter területű „fejlesztési ingatlant”, a rajta lévő Tétényi úti Üzletközpont összesen nettó 12 005 négyzetméter alapterületű épületeivel együtt. Újbuda Önkormányzata pedig értékesítené a tulajdonában lévő, házszám szerint nem, de gyakorlatilag ugyanott található, összesen 2008 négyzetméter területű „étterem” megjelölésű „fejlesztési ingatlant”.

 

A teljes cikket a Magyar Hang november 5-én megjelent 2021/45. számában találja (tartalomjegyzék itt), az Időgép történelmi mellékletben. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!