„Az előválasztást is Seszták Miklós nyeri majd”

„Az előválasztást is Seszták Miklós nyeri majd”

A kisvárdai vár (Fotó: Tompos Ádám/Magyar Hang)

Úgy két percig azt hittem, hogy találtam valakit Nyírtasson, aki részt vesz majd az ellenzéki előválasztáson. Előtte már körbegyalogoltam a települést, de mindenki csak a fejét rázta. Aztán beszélgetni kezdtem egy idős nénivel, aki egy ideig bizonygatta, hogy részt vesz majd a valamikor szeptember 18-a és 26-a között esedékes voksoláson. Még azt is felvetette, hogy nincs kizárva az sem, hogy online szavaz majd.

– Én mindig elmentem a választásra, régen a Rákosi-rendszerben muszáj volt, Kádár alatt feltétlen ott kellett lenni, így hát megszoktam. Úgyhogy megyek most is – mondta, ám ekkor megjelent a szomszédasszonya, így tőle is megkérdeztem, hogy mit szól az összellenzék kezdeményezéséhez. Hosszas és egyre ingerültebb monológba kezdett.

– Mi nem szavazunk az előválasztáson, nem vagyunk baloldaliak. Ők tartják most az előválasztást, nem mi, a jobboldal!

(…)

Májusban még innen, szülőfalujából indította előválasztási kampányát Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, a Magyar Szocialista Párt és a Párbeszéd miniszterelnökjelölt-jelöltje, ennek ellenére egyáltalán nincs kampányhangulat a községben. Mindössze egyvalami emlékeztet arra, hogy itt valaha választás volt: a Haza Nem Eladó Mozgalom kint maradt plakátja 2014-ből. Persze akkor sem ennek az alakulatnak embere, hanem a Fidesz–KDNP jelöltje, Seszták Miklós nyerte az országgyűlési megmérettetést, méghozzá toronymagasan.

Erről is olvashat a cikkben:
• Több, ellenzéki segédlettel 2019-ben hatalomra kerülő polgármester lett azóta az országgyűlési képviselő egyeztetéseinek rendszeres vendége.
• Egy korábban a baloldalra húzó, 2010-ben leváltott egykori településvezetővel csak egy romos ház udvarán, térdig érő gazban beszélgethettünk.
• „Terror van, meg maffia”

A teljes riportot, előválasztási sorozatunk legújabb részét a Magyar Hang augusztus 27-én megjelent, 2021/35. számában olvashatja el (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!