Elviselhetetlen fájdalommal hazaküldték a kórházból

Elviselhetetlen fájdalommal hazaküldték a kórházból

Fotó: Pexels.com

Laura egyedül lakik Budapesten, egy harmadik emeleti lakásban. Nyelvtanár, a koronavírus miatt otthonról ad órákat, online. Egy csütörtöki napon leült a fotelbe délben, megtartott egy órát, majd a következő előtt ki akart szaladni a mosdóba. Megpróbált felállni, de nem tudott, elviselhetetlen fájdalmat érzett a derekában. 

A lumbágó az orvosi leírások szerint a legtöbb esetben váratlanul, majdhogynem a semmiből lép fel, és gyakran más betegség tünete. A lumbágó során jelentkező fájdalom annyira intenzív, hogy az érintettek sokszor mozdulni sem képesek. Az életkor előrehaladtával egyre gyakoribb: a 30 és 60 évesek 60–80 százalékánál fordul elő. Okai sokfélék lehetnek, némelyik teljesen ártalmatlan. Nem mellékes körülmény azonban, hogy akár orvosi vészhelyzetet is generálhatnak.

Ehhez képest Laurát előbb nem akarták a mentők kórházba vinni, majd miután – protekcióval – beszállították, a sürgősségi osztályon 10 órát ült elviselhetetlen fájdalmakkal. Aztán hazaküldték. Napokig ápolták – ebbe az ágytálazás is beletartozott – a rokonai, mire meg tudott mozdulni. Egy szakmailag korrekt eljárás története.

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!