Ésik Sándor: Orbán sokáig játszotta a trágár nagybácsi szerepét

Ésik Sándor: Orbán sokáig játszotta a trágár nagybácsi szerepét

Ésik Sándor ügyvéd, a Diétás Magyar Múzsa főszerkesztője (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

 

– Az EU-s presszió arra irányul, hogy sikerül-e annyira kiéheztetni az Orbán Viktortól függő alattvalói réteget, hogy azt mondják, ez így nem megy tovább. Nem tudom, Magyar Péter politikai képességei vannak-e olyan jók, hogy ezt kihasználja, de neki lehetősége nyílt arra, hogy a Brüsszelben megcsontosodott frontvonalakon lazítson – többek közt erről beszélt Ésik Sándor ügyvéd, a Diétás Magyar Múzsa főszerkesztője a Magyar Hangnak. Mint mondta, a miniszterelnök sokáig játszotta a trágár nagybácsi szerepét az Európai Unióban, és azt is elhitte, hogy ő ennél több. De pár dolgot nem vett észre: az EU és az USA is hosszú egyezkedéseket követően úgy döntött, támogatni fogja Ukrajnát.Mindenki röhögne azon, hogy ezek után Viktor elment Moszkvába azt mondani, hogy „béke”, ha Putyin másnap nem bombázott volna egy gyerekkórházat. 

Magyar Péter kapcsán Ésik Sándor arról beszélt, ahhoz, hogy kihívó legyen, még nagyon sok munkát kell beletennie az építkezésbe, és át kell gondolnia, hogy a magánéletéből mennyi tartozik a nyilvánosságra, illetve „bele kell edződnie a politikus lét mocskos hétköznapjaiba”.

• Mi jelenti a legnagyobb veszélyt Orbán Viktorra? 
• Ki Magyar Péter legnagyobb politikai ellensége?
• Mikor lehet kormánybuktatás?
• Egymagában elég lehet a Tisza a Fidesz leváltásához?
• Miért van szüksége a társadalom egy részének arra, hogy újra és újra személyi kultuszt építsen a politikusok köré?
• A mai közéleti viszonyokban mi az értelmiség felelőssége?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap augusztus 1-ig kapható 2024/30. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

 

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!

Címkék: Ésik Sándor