Hihetetlen nehéz helyzet vár az új kormányra

Hihetetlen nehéz helyzet vár az új kormányra

László Róbert és Kéri László (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Nem tartják lefutottnak a mostani választást a lapunknak nyilatkozó elemzők, viszont ők is úgy látják, hogy a háború eddig inkább Orbán Viktor esélyeit növelte.

Kéri László a választások utáni helyzetről, az esetleges megszorításokról úgy beszélt, amelyhez Orbán Viktornak is nehéz lesz felnőni, ha a jelenlegi kormány kap újra bizalmat. – Ilyen megoldhatatlannak tűnő helyzettel egyszer sem találta szemben magát – mondta, kiemelve, hogy valakinek majd valahogy azért csak ki kell fizetnie az energiaszámlát, ahogyan az inflációt is kezelni kell. Arról is beszélt, hogy a magyar lakosság döntő többségének közben elemi veszélyérzete nincs arról, ami a 22-es év második felében vár rá, és hát egyik tábor sem készíti erre a szavazóit.

László Róbert, a Political Capital választási szakértője pedig arról is beszélt, hogy túl van értékelve a miniszterelnök-jelölti beszédek mozgósító ereje, annál ugyanis sokkal többet számítanak a helyi adatbázisok. – Most ki is szivárgott egy az Átlátszón arról, hogy települési bontásban mennyi az elvárt szavazatszám. Ahhoz, hogy ezeket teljesítsék, helyben van tennivaló, nem a fővárosi nagygyűléseken – közölte.

• Egyre többen tesznek a mostani választáson a Fidesz győzelmére. Tényleg ez a forgatókönyv a reálisabb?
• A járványhelyzetnek lehet még valami hatása az eredményre?
• Annak lehet jelentősége, hányan vettek részt a március 15-ei tömegtüntetéseken? 

• Mennyire sokkolná a Fideszt, ha veszítene?
• Vár-e újabb vezetési válság az ellenzékre, ha nem nyeri meg a választást?

A válaszokat és a teljes interjút a Magyar Hang március 25-én megjelent, 2022/13. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

 

 

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!