Holoda Attila: Morális mélyrepülésben a társadalmunk

Holoda Attila: Morális mélyrepülésben a társadalmunk

Holoda Attila (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Az energiaválság, illetve a szomszédunkban zajló háború is felszínre hozta, mekkora morális mélyrepülésben van a magyar társadalom. Panaszkodunk, hogy 1956-ban nem segítettek nekünk a nyugati hatalmak, erre most azt mutatjuk meg a világnak, hogy mi mennyire nem állunk ki másokért, mi mennyire nem vagyunk szolidárisak senkivel sem – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Holoda Attila.

A második Orbán-kormány egykori energetikáért felelős helyettes államtitkára nagyon nagy értékzavart tapasztal a magyar politikában és a társadalomban. – Mit jelent az, hogy „mi, magyarok”, amit a kormány állandóan emleget? – fogalmazta meg a kérdést, hozzátéve, hogy lehet, hogy valamikor létezett a nagy nemzeti összetartozás, de ez már a múlté. Szavai szerint soha nem hitte volna, hogy ennyire elvész Magyarország erkölcsi tartása. – Ezt teljes egészében az Orbán-kormány bűnének tartom – mondta.

• Miért hibás a rezsicsökkentés újraszabása?
• Európa vagy Magyarország vizsgázott jobban alkalmazkodásban?
• Minke köszönhető a magyar társadalom morális mélyrepülése?

A teljes cikket a Magyar Hang december 22-én megjelent karácsonyi dupla számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!