Horváth András: Ezért rohadt ez a rendszer

Horváth András: Ezért rohadt ez a rendszer

Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Magyar Szolidaritás Mozgalom autós demonstrációján a fõvárosi Hõsök terén 2014. november 14-én (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Az előválasztás bolhacirkusz, a jelöltek között pedig arányaiban sok a „tóthcsaba” – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Horváth András. Az egykori NAV-munkatárs – akinek híressé vált zöld dossziéja az úgynevezett kitiltási botrány előzménye volt – ugyanakkor úgy látja, hogy az előválasztás remek lehetőség lenne arra, hogy többek között azokat az embereket, akik akár leszerepeltek, akár üzleti kapcsolataik vannak a NER-rel, azokat kiszűrjék.

Az elszámoltatás kapcsán sem volt túl bizakodó. – Hát képzeljük már el, hogy miként számoltatna el egy olyan kormány, amelyik a támogatói között tudja Tóth Csabát, Molnár Zsoltot, Oláh Lajost, Molnár Gyulát, vagy éppen Ungár Pétert? Ne vicceljünk már! – fogalmazott.

Horváth András mesélt arról is, hogy miként tud az adóhatóság fegyverként működni a kormányközeli oligarchák kezében. Ennek része, hogy „az adócsaló nagyhalak az adóhatóság asszisztálása mellett belekényszerítették a tisztességtelenségbe a tisztán adózó kis cégeket”.

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!