Katonai szárnyon erősít a Lufthansa

Katonai szárnyon erősít a Lufthansa

A Lufthansa német légitársaság egyik gépe leszáll a frankfurti nemzetközi repülőtéren 2020. június 23-án (Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek)

A német légi közlekedési társaság nagyot ugrana előre: a védelmi szektorban is érdekeltségeket akar szerezni, elsősorban repülőgépek karbantartásával.

A német Lufthansa a világ egyik legjelentősebb légi közlekedési vállalata. A szállított utasokat illetően leányvállalataival együtt a második helyen áll Európában, az európai cégek közül a legnagyobb a bevétele, ami világszinten is a negyedik helyre sorolja. A második világháborút követően, a náci rezsim hosszúra nyúlt árnyékában a németek nagyon rossz szemmel néztek mindent, ami katonai vonatkozású. Még akár tíz évvel ezelőtt is elképzelhetetlennek tűnt az, ami mára valósággá vált: a Lufthansa figyelme a védelmi ipar felé (is) fordult. Ehhez persze szükség volt Oroszország Ukrajnával szembeni agressziójára, illetve arra, hogy – ennek nyomán – a német kormány bejelentette, 100 milliárd eurót költ a hadsereg megerősítésére.

• Hogy jön a képbe a Lufthansa?
• Mennyi hasznot remélnek a védelmi ipartól?
• Milyen korlátok vannak a cég számára?

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!