Magyar Péter: Tényleg Tiborcz miatt nem csatlakozunk az Európai Ügyészséghez?

Magyar Péter: Tényleg Tiborcz miatt nem csatlakozunk az Európai Ügyészséghez?

Magyar Péter Felcsúton (Fotó: Magyar Hang/Albert Enikő)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magyarok 68 százaléka (és a Fidesz szavazók jelentős többsége is) elvárja a kormánytól, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez – írta a Facebook-on Magyar Péter. A Tisza Párt elnöke azután tette közzé a bejegyzést, hogy a Policy Solutions friss kutatása azt mutatta: pártoktól független egyetértés van az emberek között abban, hogy csatlakozni kell az eurózónához és az Európai Ügyészséghez, a kormánynak pedig teljesítenie kellene az EU feltételeit, hogy hazahozhassák az évek óta visszatartott pénzügyi forrásokat. Az ügyészséghez csatlakozásra vonatkozó kérdéssel a válaszadók bő kétharmada egyetért, és az így válaszolók még a Fidesz-KDNP szavazói között is abszolút többségben (56 százalék) vannak. A legtöbben a Tiszából csatlakoznánk az EU ügyészségéhez, 86 százalékuk támogatja ezt.

Magyar Péter bejegyzésében felhívta a figyelmet, hogy a korrupció ellenes harc keretében már szinte minden uniós tagállam csatlakozott az uniós nyomozó szervhez, és szerinte „a Fidesznek és családi érintettség okán Orbán Viktornak is színt kell vallania, miért akadályozza Magyarország csatlakozását”. Magyar Péter közölte, hogy Magyarországon konzervatív becslések szerint 3-5000 milliárd forint tűnik el a költségvetésből
(jelentős részben uniós forrás) a korrupciónak, a túlárazott közbeszerzéseknek és a felesleges beruházásoknak „köszönhetően”.

– Miniszterelnök úr. Igazak azok az értesülések, hogy a saját veje, Tiborcz István szabadlábon tartása miatt nem csatlakozik Magyarország az Európai Ügyészséghez? Hogy lehet az, hogy Tiborcz István 10 év alatt mintegy 500 milliárdos vagyont harácsolt össze kormányzati és uniós források felhasználásával? – kérdezte a Tisza Párt vezetője, aki megjegyezte, hogy „az önök ipari méretű korrupciója miatt felfüggesztett uniós források hiányában az egészségügyben és a közlekedésben minden fejlesztést le kellett állítani. Önnek tényleg fontosabb a családja további gazdagodása, mint a magyar emberek egészsége és biztonságos közlekedése? – zárta bejegyzését.