A történelmi zsidónegyedben éltették Palesztinát a bosnyák fociszurkolók

A történelmi zsidónegyedben éltették Palesztinát a bosnyák fociszurkolók

Rendőri felvezetéssel vonuló bosnyák futballszurkolók a történelmi zsidónegyedben (Forrás: Neokohn)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A történelmi zsidónegyedben vonulva éltették Palesztinát bosnyák fociszurkolók szeptember 10-én. Az esetről a Gulyáságyú Média közölt videót csütörtök este. A fekete ruhás demonstrálók rendőri felvezetéssel haladtak végig Budapest belvárosán. Korábban a Neokohn is bemutatott több felvételt az esetről.

A történtek kapcsán felháborodásának adott hangot a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) főrabbija, Radnóti Zoltán. Facebook-bejegyzésében megszólította Pintér Sándort, Orbán Viktort, Magyar Péter és Orbán Balázst is. A főrabbi követelte, találják meg a felelőst, ki engedélyezte, hogy a szurkolók ezeken az utcákon tartsák vonulásukat.

A menet miatt soron kívüli egyeztetést kért a belügyminisztertől a Mazsihisz elnöke, Grósz Andor. A szervezet nevében azt írta: „Felháborítónak és megengedhetetlennek tartjuk, hogy a magyar Rendőrség rendezvénybiztosításával ez az eset előfordulhatott, különösen a magyarországi Holokauszt 80. évfordulójának évében. A szurkolók felvonulása félelmet keltett a zsidó közösség tagjaiban, és veszélyt jelentett a zsidó negyedben található védett intézményekre is. A Mazsihisz elnökeként tűrhetetlennek tartom, hogy Budapest belvárosában, a zsidó negyed közepén, védett intézmények mellett, két teltházas zsinagógai program idején egy ilyen erődemonstráció megtörténhetett.”

Az eset kapcsán a Facebook-oldalán megszólalt a miniszterelnök politikai igazgatója, Orbán Balázs is, azt üzenve: „Tisztelt Zsidó Honfitársaink! Ha nem ez a Kormány lenne Magyarországon, akkor a migránsok minden nap ugyanezt csinálnák az Önök házai előtt. De amíg mi itt vagyunk, addig garantáljuk, hogy ez ne így legyen. Idehaza minden zsidó honfitársunk biztonságban érezheti magát!”