Komáromi akkubaleset: mintha mi sem történt volna

Komáromi akkubaleset: mintha mi sem történt volna

A koreai SK On akkugyár Komáromban (Fotó: Magyar Hang/Grimm Balázs)

Koppánymonostori vagyok, de ennél többet, kérem, ne írjon meg – nyújtja a kezét a férfi Komárom belvárosában, miután az akkugyárban történt balesetről érdeklődöm nála. Mindenesetre mi légvonalban alig két kilométerre lakunk a gyártól, és már többször éreztünk szúrós szagot. Például 2022 januárjában, amikor 14-en lettek ott rosszul.

Koppánymonostor Komárom része, ahol a koreai SK On akkugyárban húsvétvasárnap megint baleset történt. Az üzemből – mint lapunk is megírta – nyolc alkalmazottat szállítottak kórházba, azt követően, hogy munka közben fejfájásra panaszkodtak. Ezt másnap a cég is megerősítette. Azt írták, hogy az érintetteket a kórházi vizsgálat után – miután semmi szokatlan tünetet nem mutattak – hazaküldték. A monostori férfi szerint Orbán Viktor eldöntötte, hogy akkunagyhatalom leszünk, így mindent elkövetnek azért, hogy – látszólag – rend legyen. Vagyis nem mondanak semmit. És ezért nem adnak ki pontos információkat sem a balesetekről.

Jobb híján tényleg nincsen más, csak az összeesküvés-elméletek. Szinte mindenkinek van egy története. Ami nem velük esett meg, hanem egy rokonnal, ismerőssel, aki az SK-nál dolgozik.

• Mi is történt a húsvéti hétvégén a gyárban?
• Hogy lehet az, hogy a katasztrófavédelem mindent rendben talált?
• Egyáltalán mit és hogyan vizsgálnak ilyenkor?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap április 18-ig kapható 2024/15. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!