Lázár János „kegyetlen” – Vitézy Dávidot kérdeztük terveiről és a kormányhoz fűződő viszonyáról

Lázár János „kegyetlen” – Vitézy Dávidot kérdeztük terveiről és a kormányhoz fűződő viszonyáról

Vitézy Dávid (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Olyat nem ígérek, hogy a kétharmados hatalmat főpolgármesterként kordában tarthatom – nem a Fidesz jelöltje vagyok. Célom, hogy a pártpolitikai csatákat meghaladva szakmai munkát folytassak – mondta a Magyar Hangnak adott interjújában Vitézy Dávid, az LMP és egy civil szervezet, a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület támogatásával induló főpolgármester-jelölt.

– Három állításom van – válaszolta arra a kérdésre, hogy honnan lenne pénz az ígéretei teljesítésére. – Egyrészt, biztos vagyok benne, hogy a kormány által szűkösre szabott keretek között is sokkal többet lehetne elérni. Senki nem akadályozta a főpolgármestert abban, hogy a Városháza udvarán öt év alatt parkot alakítson ki; minden ígérete ellenére mégis maradt a murvás parkoló. Másrészt, a fővárosnak jelenleg nincsenek beruházási tervei, Karácsonyék ezen a dosszién is aludtak öt évig, pedig Budapest hamarosan sokkal több uniós forráshoz juthat hozzá, mint eddig. Harmadik pontként a magántőke és a főváros együttműködését említeném: az a befektetőknek és nekünk is win-win helyzet, ha a piaci forrásból megbízható bérlők ezreinek építenek lakást egy fővárosi telken, a bérleti díj egy részét pedig mi álljuk.

Vitézy Dávid a Magyar Hangnak adott interjúban arról is beszélt, hogy
• mivel csábítaná a  fővárosba a hiányzó tanárokat és ápolókat?
• mit gondol arról, hogy rejtett fideszesnek tartják?
• miért látja kegyetlennek Lázár Jánost?
• miért az LMP támogatásával indul?
• milyennek látja Karácsony Gergely várospolitikáját?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap április 4-ig kapható 2024/13. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!