Lelki mozgósítás

Lelki mozgósítás

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédét tartja a Várkert Bazárban 2023. február 18-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Egy? De hát mindegyik szembe jön! Ismerjük az autópályára rossz irányban felhajtó sofőr esetét, aki a rádióban azt hallja, hogy egy őrült a forgalommal szemben halad; és talán még mosolygunk is a bárgyú viccen, amíg rá nem döbbenünk, hogy mi is egy ilyen kocsiban ülünk. Amint a saját megkérdőjelezhetetlen igazságába vetett hitét másokra is rákényszeríti, a vezető önmaga felmagasztalásán túl szükségszerűen erőszakot is elkövet, hiszen aki nem mögötte ül, az szembe jön. De ne legyenek kétségeink, mire feltűnik a belső sávban egy felénk száguldó nyerges vontató, a sofőrünket nem találjuk a kormánynál, addigra már egy mellékúton araszoló jármű (párnázott) csomagterében kuporog.

Különvéleménnyel élni tiszteletreméltó, kivéve, ha csupán üres gesztusról van szó. Orbán Viktor eddig nem fogalmazott meg érvényes kritikát az orosz agresszió ügyében, csupán következetesen blöffölt. Bátran hajtja a kocsit, mert egyelőre még meglepetten térnek ki előle a szembejövők.

A teljes cikket a Magyar Hang február 24-én megjelent, 2023/8. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!