Magyar Péter: Mától vége a one man show-nak

Magyar Péter: Mától vége a one man show-nak

Magyar Péter az eredményváró rendezvény után beszélt híveihez (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Magyar Péter pártja az óvatos becsléseket, közvélemény-kutatásokat túlszárnyaló eredményt ért el június 9-én. A Tisza európai parlamenti listájára a választók 29,6 százaléka szavazott (ebbe a külföldön leadott szavazatok még nincsenek beleszámolva), számos településen alig lemaradva a Fidesz eredményétől. Budapesten a Fővárosi Közgyűlésbe a Fidesszel azonos számú, tíz képviselőt delegálhat, Jászapátiban pedig az általa támogatott polgármesterjelölt, Illés Gergő magabiztos győzelmet aratott, annak ellenére, hogy a fideszes Pócs János kampányában még maga Orbán Viktor is tiszteletét tette a településen.

Hogyan tovább? Ami az európai terveket illeti, arról régóta hallani, hogy a Tisza megválasztott képviselői az Európai Néppárt (EPP) képviselőcsoportjához csatlakoznának. Manfred Weber, az EPP vezetője a választási eredmények megszületése után már jelezte Magyar Péternek, hogy örömmel látják a Tisza képviselőit soraikban. Magyar lapunknak elmondta, június 14-én, lapunk megjelenésének napján Budapestre látogat az EPP vezetője, akivel várhatóan a csatlakozás részleteiről fognak tárgyalni.

Gyakran felmerülő kérdés: az elnyert mandátumok közül a párt alelnöke melyik pozíciót kívánja ténylegesen elfoglalni.

• Mi következik most?
• Hogyan lesz a tagfelvétel?
• Mi a helyzet a programmal?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap június 20-ig kapható 2024/24. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!