Magyar Péter: Szeretném, ha a Fideszt zaklatnák

Magyar Péter: Szeretném, ha a Fideszt zaklatnák

Magyar Péter Ócsán 2024. május 18-án (Fotó: Magyar Hang/Katona Mariann)

„Szeretném, ha ugyanilyen elánnal a Fideszt is megkeresnék, és az ő listavezetőiket zaklatnák ezzel a kérdéssel” – így reagált Magyar Péter arra a kérdésünkre, mikor lesznek elérhetőek a Tisza Párt európai parlamenti és fővárosi képviselőjelöltjei a sajtó számára. A politikus látványosan nem örült a párt működésével kapcsolatos kérdéseknek sem, szerinte azok „senkit sem érdekelnek”. A Tisza Párt időszűkében futott neki a kampánynak, néhány hét alatt kellett volna felépítenie egy szervezetet és közben a szokott módon felkészülnie a választásra.

Három héttel a választás előtt a Tisza Párt európai parlamenti és fővárosi képviselőjelöltjei nem érhetőek el a nyilvánosság számára. A sajtó megkereséseire többnyire nem reagáltak, és ha igen, akkor is legfeljebb írásban. Ilyen „nyilatkozatstop” jelen pillanatban egyetlen pártot sem jellemez, kivéve a Fideszt, amely a legtöbbször hasonló módon jár el minden olyan médiummal, amely nem a kormánypártok érdekeltségébe tartozik.

A helyzet kettős: a Tisza Pártnak hetek alatt, politikában járatlan jelöltekkel kellett felépíteni ezeket a listákat. Ennyi idő alatt indítottak útjára egy mozgalmat és egy pártot, ennyi idő alatt kellett volna saját európai uniós és fővárosi programjukat is tisztázniuk, felkészíteniük a jelölteket a kampányra. A feladat meghaladta mind a rendelkezésre álló időkeretet, mind egy felépülőben lévő mozgalom és egy frissen alapított, illetve átvett párt szervezettségét és erőforrásait. A helyzet ugyanakkor feloldhatatlan ellentmondást szül, mert a Tisza Párt ezzel egy időben mégis a választók bizalmát kéri a június 9-ei választáson. Magyar Pétert május 18-ai ócsai rendezvényén kereste meg a Magyar Hang azzal a kérdéssel, mikor nyilatkoznak majd a Tisza európai parlamenti és fővárosi képviselőjelöltjei.

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap május 30-ig kapható 2024/21. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!

Címkék: Magyar Péter