Másodikból lettek az elsők

Másodikból lettek az elsők

A győztes szegedi csapat tagja ünnepelnek, középen Jonas Källman emeli magasba a serleget az NB I döntőjének második, Telekom Veszprém - MOL-Pick Szeged mérkőzése után a Veszprém Arénában 2021. június 5-én (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Most, hogy minden szem a részben magyarországi rendezésű labdarúgó-Európa-bajnokságra szegeződik, érdemes egy pillantást hátrafelé is vetni a második legnépszerűbb hazai csapatsport, a kézilabda szezonjára. Nagy dolog, hogy ismét kijutottunk a foci-Eb-re, ám nemzetközi szinten a magyar kézilabdát összehasonlíthatatlanul magasabban jegyzik, elsősorban a világ elitjéhez tartozó női és férfi klubcsapataink miatt.

Hosszú évek során megszokhattuk itthon a sormintát: ez egy olyan sport, ahol a bajnokságban a nőknél a végén mindig a Győr, a férfiaknál meg a Veszprém nyer, a második hely pedig a Fradié, illetve a Szegedé. Ahogy Gary Lineker mondta egykor: a futballt huszonketten játsszák, és a németek nyernek. Az egykori angol klasszis definícióját persze sokszor megcáfolja az élet, alighanem a saját frusztrációját terjesztette ki egészséges öniróniával. Nem szakadt le az ég a mostani szezonban, mégis érdekes együttállás, hogy mindkét ligában helycsere történt az élen. Nem az utolsókból lettek az elsők, „csak” az örök másodikokból.

A teljes cikket a Magyar Hang június 11-én megjelent 2021/24. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!

Címkék: kézilabda, szotyola