Megjegyzések Pesty Lászlóhoz

Megjegyzések Pesty Lászlóhoz

Pesty László (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Nagyra becsülöm Pesty Lászlót. Életkoromnál fogva végigkísérhettem a munkásságát, tudom, hogy sosem volt elvtelen megalkuvó, és semmit sem csinált szimplán pénzért. Ezért érzem erkölcsi kötelességnek, hogy reflektáljak a tusványosi kezdeményezésére, különösen a Magyar Hangnak adott interjújára. Kezdjük azzal, hogy Pesty precízen megmondja: a NER értékközösség volt, de ma már nem jelent többet, mint néhány tucat embert, akik szemérmetlenül – és érdemtelenül! – megvagyonosodtak, és bármit megtehetnek. És Pesty szerint ez igenis zavarja őt is meg a hozzá hasonló „2,7 millió” Fidesz-támogatót. Továbbá hitet tesz Orbán Viktor korszakos politikai zsenialitása mellett.

Végtelen naivitásra vall azt hinni, hogy a Fidesz-uralom mindennapos gazdasági gyakorlata, nevezetesen a korrupció és a zsarolás Orbán Viktor tudta, illetve hozzájárulása nélkül folyik, hovatovább egy évtizede. Továbbá ha fel akarunk lépni a korrupció, az érdemtelen gazdagodás ellen, akkor bizony azokkal a kérdésekkel kell kezdenünk, hogy: Hatvanpuszta? Tiborcz-vagyon? Mészáros Lőrinc? És azután jöhet a többi kérdés. Még egyet azért kimondok: vajon nem azért támogatja Orbánt a 134 „bátor ember” minden döntésében, mert cserébe szabad kezet kapnak a helyi korrupcióban?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap szeptember 1-jén megjelent, 2023/35. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!