„Mindenki úgy lopta itt a telket, ahogy akarta”

„Mindenki úgy lopta itt a telket, ahogy akarta”

Hárosi életkép (Fotó: Takács Kitti)

A Szilvafa utca elején élő férfi kannákat gurított át az autók között a közkúttól egészen a vakolatlan, hullámpalák közé rejtett házukig. Mindennapos életkép ez a jelenleg Csepel déli csücskének számító Hároson, ahol a mai napig sok ingatlanhoz nincs odavezetve a víz, a villany, a szennyvízcsatorna.

– Ha hatósági erővel kitesszük az itt élőket, akkor hajléktalant csinálunk belőlük, ad absurdum a saját feladatunkat növeljük meg – mondja az egykori alpolgármester, aki Háros helyzetét egy „önmaga farkába harapó tengeri kígyóhoz” hasonlítja, ahol jó megoldás aligha születhet. (...) Ebből hosszú távon Harlem lesz – jelenti ki Horváth.

Hároson azért élnek napszámosok bőven. Főleg Romániából jönnek, és mindenhova beköltöznek, szó szerint. Látni itt raklapokból épült emeletes házat, lakrésszé alakított fémkonténereket, és persze lassan szemétteleppé váló portákat.

A teljes riportot a Magyar Hang április 1-jén megjelent 2021/14. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!