Orbán mindent vinne

Orbán mindent vinne

Orbán Viktor a Fidesz 30. tisztújító kongresszusán Budapesten 2023. november 18-án (Forrás: Fidesz/Facebook)

Orbán Viktor rendszerében semmi sem az, aminek hívják. Minden szemfényvesztés, a demokratikus rítusok üres formává válnak.

A Fidesz például a hétvégén valójában nem kongresszust, hanem nagygyűlést tartott. Hiszen nem volt érdemi vita a kormányzás irányáról, nem volt verseny a tisztségekért, senkit nem kellett meggyőzni semmiről. A küldöttek jóváhagytak mindent, amit eléjük terjesztettek, a kijelölt felszólalók versenyt szidalmazták Brüsszelt, a baloldalt, Sorost, a főpolgármestert, a liberálisokat. Persze igazából csak az számított, amit a vezető mondott, annak a közösségnek a tapsoláson kívül már igénye sincs másra. Orbán Viktor sokadszorra üzente meg, hogy majd legközelebb is őt kell megválasztani, s a párt vezetői között nincs senki, aki ambicionálna bármiféle változást. Mintha bűn, felségsértés lenne egy politikustól, ha a pártelnöki vagy a miniszterelnöki pozícióra törne. A talpnyalási verseny, a nyilvános kritika hiánya, amit a Fidesz felmutat, rendkívül rossz minta az egész társadalomnak.

• Mi az az egy dolog,a mire érdemes figyelni Orbán kongresszusi beszédéből?
• Mi Orbán terve?
• Mi az ellenzéké?

A teljes cikket a
Magyar Hang hetilap 2023/47. számában találja. Vegye meg november 30-ig kapható nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!