Orbán Viktor: Ha így megy tovább, eljön a vég és keresztet vethetünk az unióra

Orbán Viktor: Ha így megy tovább, eljön a vég és keresztet vethetünk az unióra

Orbán Viktor a Fidesz kongresszusán 2023. november 18-án (Forrás: Orbán Viktor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az önkormányzati és az európai parlamenti választást meg kell nyernünk – szögezte le Orbán Viktor a Fidesz kongresszusán, miután újraválasztották további két évre a kormánypárt élén. A miniszterelnök hosszan beszélt az Európai Unióról, amely szerinte rossz irányba megy és „változtatás nélkül eljön a vég”. Külön kitért a zöld ügyekre, szerinte az elmúlt száz évben nem volt olyan gazdasági lehetőség mint most, majd bíztatta azokat a városokat, ahol akkugyár épült vagy épül.

Orbán Viktor volt az egyedüli induló a Fidesz elnöki posztjáért és a kormánypárt szombati tisztújító kongresszusán meg is választották. A négy alelnök is maradt: Gál Kinga (1150 szavazat), Kósa Lajos (1145 szavazat), Kubatov Gábor (1158 szavazat)  és Németh Szilárd (1121 szavazat).

A miniszterelnököt vastaps fogadta és első szava a köszöneté volt. Azt mondta, hogy van még benne szufla és jelezte is, hogy továbbra jó karban, a legjobb korban van és abban lesz 2025-ben, a következő tisztújításon is.

Orbán Viktor szerint bizonyított és a baloldal által is bevallott tény, hogy külföldi szervezetek pénzt adtak nekik a Fidesz legyőzésére a legutóbbi választáson. – Ez volt Gyuri bá legrosszabb befektetése – fogalmazott, hozzátéve, hogy egy sánta lóra tették a tétjüket, akik finanszírozták az ellenzéket. Szavai szerint a külföldiek kilóra akarták megvenni a leendő magyar kormányt és ezzel Magyarországot, ez nem tréfadolog. Ha sikerült volna, ma migránsok tíz- és százezrei lennének Magyarországon, meghatározhatatlan nemű genderaktivisták grasszálnának az óvodákban és iskolákban és Magyarország már Soros György adósrabszolgája lenne. A jogászok szerint erre az esetre nem vonatkozik a hazaárulás törvényi tényállása, de akkor mi vonatkozik? – tette fel a kérdést, nyilvánvalónak nevezve, hogy ez nem maradhat így. Elvárják ezért a parlamenti képviselőktől, hogy alkossák meg a szuverenitásvédelmi törvényt, egészen az alkotmányig. – Hajrá Máté – üzent a Fidesz frakcióvezetőjének.

A kormányfő szerint voltak már nehéz kormányzati évek: eltalicskázni a Gyurcsány-korszak utáni rohamhalmazt, a migrációs betörés és a covid hónapjai. De egyik sem volt olyan nehéz, mint a legutóbbi két év: a háború, a szankciók és a vágtató szankciók. A magyar kormány ezért konkrét célokat tűzött ki maga elé: nem belekeveredni a háborúba, biztosítani az ország energiaellátását, megvédeni a rezsicsökkentést, a munkahelyeket és a családtámogatást, megőrizni a nyugdíjak értékét és 10 százalék alá vágni az inflációt. – Jelentem a kongresszusnak, a kitűzött célokat elértük – fogalmazott. 24-25-re gondolva azt üzenik: nem kell félnetek, jó lesz.

A miniszterelnök szerint megvédjük magunkat, mert a brüsszeli Európa-modellre meggyőződése szerint nemet kell mondani. – Ha így megy tovább, eljön a vég és keresztet vethetünk az unióra – mondta, hozzáfűzve, hogy ezt meg kell akadályoznunk, mert az érdekünk az, hogy az unió egyben maradjon. Ez csak akkor lehetséges, ha Brüsszelben radikális változások lesznek, mert „változtatás nélkül eljön a vég”. Igazán aggasztónak nevezte, hogy a jelenlegi helyzethez már mindenki alkalmazkodott, hiszen az unió pedig úgy gyengül el, mint a test, elkezd fájni valamelyik testrész, de azt az ember lassan megszokja. Külön kiemelte, hogy a befektetők az unióból elviszik a pénzüket, de számos problémát is felsorolt azzal összegezve, hogy „nem akarunk Sorosék adósrabszolgái és bandaháborúk, migránsgettók helyszíne lenni – közölte. Nekünk, magyaroknak viszont van egy saját tervünk, egy európai ellenmodellünk: „zéró migráció”, munkaalapú a gazdaság, teljes foglalkoztatottság, erős családok, csökkenő adósság, alacsony adók, rajokban érkező befektetések és ésszerű zöld átalakulás.

A zöldtémánál külön megállt, mert szavai szerint a zöld technológiát támogatjuk, de az ideológiát elutasítjuk, mi magyarok tiszta, egészséges és természetes világot akarunk. Ehhez zöld energiát kell termelni és el kell tárolni. Óriási a nemzetközi verseny és Magyarország benevezett, a németekkel, franciákkal és a spanyolokkal vagyunk egy ligában. – Meggyőződésem, hogy a gazdaság jövője most dől el, mert most dől el, hol alakulnak ki a világ zöld központjai – mondta, hozzátéve, hogy az elmúlt száz évben nem volt ilyen lehetőség. Hajrá Göd, Iváncsa és Debrecen – sorolta azokat a városokat, ahol akkugyárak vannak vagy lesznek. Mint mondta, az országot a legmodernebb keleti és nyugati technológia találkozóhelyévé teszik, „Hajrá, Szijjártó!”.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az előttünk álló hónapokban a következő választásokig súlyos viták várnak ránk. „Nindzsa-kormánynak” nevezte sajátját, amely bátor és akcióképes, azt is tudja, hogy az ellenfél túlerejével szemben pontos műveletek hozhatnak sikert. – A dobócsillagot jókor és jó helyre kell hajítani – mondta, első lépésként, kulcskérdésként a nemzeti konzultációt említette. Másodiknak az uniós választást, majd az önkormányzati választást nevezte, „Hajrá, Kubatov Gábor!”. – Mindkét választást meg kell nyernünk – szögezte le.

A jó Isten mindannyiunk fölött, Magyarország mindenek előtt, hajrá Magyarország, hajrá magyarok – zárta beszédét.

A kongresszuson korábban már számos vezető fideszes politikus felszólalt. Kövér László például arról beszélt, hogy az Európai Unió két évvel közelebb került saját maga felszámolásához, míg Kocsis Máté frakcióvezető az ellenzéket ekézte többek között azzal, hogy a Demokratikus Koalíciót a baloldal „csődörpártjának” nevezte, akik „megbüfiztették a baloldali kis pártokat”.

Az ellenzéket sem hagyta teljesen hidegen az esemény, a Momentum „az év megszorítója díjat”, egy kupát vitt a kongresszus helyszínére, a Hungexpóhoz.