Munkát adna a Párbeszéd a Szuverenitásvédelmi Hivatalnak

Munkát adna a Párbeszéd a Szuverenitásvédelmi Hivatalnak

Szabó Tímea a Fideszt és a kínai zászlót összemontírozó pólóban (Forrás: Szabó Tímea/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Párbeszéd megítélése szerint komoly biztonságpolitikai és nemzetbiztonsági kérdéseket vetett fel Hszi Csin-ping kínai elnök magyarországi látogatása, ezért az ellenzéki párt a Szuverenitásvédelmi Hivatalhoz fordul és kezdeményezi a parlament nemzetbiztonsági bizottságának összehívását.

Szabó Tímea, a párt ügyvezető társelnöke pénteki, online sajtótájékoztatóján beszámolt róla, hogy miután kilógatott egy tibeti zászlót a Képviselői Irodaház ablakából, a hivatal azt közölte vele, hogy erről értesítették Kövér László házelnököt és a titkosszolgálatokat. A politikus kiemelte, hogy a tibeti zászló felmutatása nem bűncselekmény, és nem is tiltott önkényuralmi jelkép. 

Szintén erősen problémás az országgyűlési képviselő szerint az is, hogy „a kínai kormány megbízásából piros sapkás emberek vegzáltak egy országgyűlési képviselőt, Tompos Mártont, amikor egy uniós zászlót akart kitűzni Budapest egyik hídjára”. – A piros sapkás embereket saját bevallásuk szerint a kínai követség bízta meg, amely pedig a kínai államot képviseli – hívta fel a figyelmet Szabó Tímea. A Párbeszéd ezért arra kéri a Szuverenitásvédelmi Hivatalt, vizsgálja ki, hogyan fordulhat elő, hogy „keleti diktátorok látogatásainál sorra vegzálják a magyar állampolgárokat Magyarországon” – fogalmazott Szabó Tímea. Végül kijelentette, pártjuk továbbra is tiltakozik a „mérgező akkumulátorgyárak” Magyarországra telepítése ellen.