Fidesz-kongresszus – Kocsis Máté: A DK a baloldal „csődörpártja”

Fidesz-kongresszus – Kocsis Máté: A DK a baloldal „csődörpártja”

Kocsis Máté a Fidesz 30. tisztújító kongresszusán Budapesten, 2023. november 18-án (Forrás: Fidesz/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Fidesz megvédi Magyarország szuverenitását – erről beszélt Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a kormánypárt 30. tisztújító kongresszusán.

A politikus beszéde elején Karácsony Gergely ügyére utalt, amikor azzal viccelt, hogy a szavazatgyűjtő ládák mellett elhelyeztek adománygyűjtő ládákat is, ahová angol fontot várnak. Majd azzal folytatta, hogy a parlamentben „az árnyékkormány kezdeményezésére megalakult a mesterséges intelligencia munkacsoport”, ilyen program írja a momentumos politikusok felszólalásait. Róluk azt is mondta, hogy idén hetekig birkóztak egy építési kerítéssel, ami „nagy segítség volt minden magyar családnak”.

A Demokratikus Koalíciót a baloldal „csődörpártjának” nevezte, akik „megbüfiztették a baloldali kis pártokat”, de tettek olyat is, ami nem vicces, hanem veszélyes: „külföldi milliárdosok pénzéből akartak itthon kormányra kerülni”. Azt pedig máig nem tudjuk, hogy mit ígértek a dollárokért cserébe.

A Fidesz ezzel szemben – mint mondta – megvédi Magyarország szuverenitását, alaptörvényi garanciát kap a szuverenitás védelme, a választásokon induló minden szervezetre ugyanazok a szabályok vonatkoznak majd, nem lesz módja a baloldalnak választási trükközésre és három évet kaphat, aki külföldről fogad el pénzt a kampányához.

Kövér László, Deutsch Tamás és Semjén Zsolt korábbi beszédeiről itt olvashat.