Tovább uralkodna az illiberális rendszert kiépítő, már 30 éve regnáló Djukanovic

 Tovább uralkodna az illiberális rendszert kiépítő, már 30 éve regnáló Djukanovic

Milo Djukanovic montenegrói elnök választási kampányplakátjánál megy egy járókelő Podgoricában 2023. március 17-én, két nappal a montenegrói államfőválasztás előtt (Fotó:
MTI/AP/Risto Bozovic)

Határozottan úgy gondolom, hogy Oroszország ebben a kampányban megpróbál majd elültetni néhány narratívát, hogy ezzel feszültséget keltsen a montenegrói etnikai csoportok között – mondta február végén Gabriel Escobar, az Egyesült Államok nyugat-balkáni különmegbízottja. Escobar a montenegrói elnökválasztásról beszélt, amelyet március 19-én tartanak a balkáni miniállamban. Az amerikai diplomata szerint az oroszok ezt a szokásos dezinformációs csatornáikon, illetve az általuk megbízott személyeken keresztül érhetik el, ő mégis bízik abban, hogy az oroszok terve végül sikertelenül zárul. De miért olyan fontos Moszkva számára, hogy mi történik a kis balkáni országban?

• Kik a mostani elnökjelöltek?
• Milyenek a jelöltek esélyei?
• Mikor dőlhet el a választás?

A teljes cikket a Magyar Hang március 17-én megjelent, 2023/11. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!