Drágán vesz focit az MTVA

Drágán vesz focit az MTVA

Noha az állami televíziócsatornákat működtető MTVA alulmaradt a labdarúgó Bajnokok Ligája televíziós közvetítési jogainak licitjén, a második és harmadik számú nemzetközi kupasorozattal vigasztalódhat 2024 őszétől. Az IKO pedig az állami társaság nagybeszállítójává vált. Egyebek mellett ezek derülnek ki a társaság szerződéseinek listájából.

A lista alapján a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) 7,2 millió eurót fizet három idényre az Európa-liga és az Európa-konferencialiga kupasorozat közvetítési jogaiért (utóbbiban szerepel jelenleg a Ferencvárosi TC). Ez az összeg, a szerződés keltének napján számolt árfolyamon, 2,8 milliárd forintnak felel meg. A 2024-től a 2026–2027-es idény végéig érvényes közvetítési csomag ára éppen a duplája annak, amibe három éve a jelenleg hatályos megállapodás került. Mint arról korábban beszámoltunk, az előző sorozatért 3,6 millió eurót kértek (ez akkori árfolyamon 1,3 milliárd forintnak felelt meg – vagyis az adatok a forint árfolyamának romlásáról is tanúskodnak). Érdekesség azonban, hogy az MTVA eddig nem jelentette be hivatalosan a szerződés meghosszabbítását, nyomát a társaság közleményei között sem találtuk. Így egyelőre nem tudni, milyen közvetítési csomagot vásároltak meg a jogtulajdonos nemzetközi szövetségtől (UEFA).

• Melyik közvetítési csomagot vásárolhatta meg az MTVA?
• Mennyiért állapodott meg az állami társaság az FTC labdarúgócsapatának nemzetközi kupaselejtező találkozóiról?
• Mennyiért vették meg a Debreceni VSC és a Kecskemét kupamérkőzéseit?
• Mennyibe kerül a következő nyári és téli olimpiai játékok közvetítése?
• Milyen egyéb spotközvetítési jogokat vásároltak 2031-ig 1,7 milliárd forintnak megfelelő euróért?
• Milyen szerződések révén vált az IKO az MTVA nagybeszállítójává?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap 2023/47. számában találja. Vegye meg november 30-ig kapható nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

 

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!