Puzsér Róbert: Nem elég Novákék távozása

Puzsér Róbert: Nem elég Novákék távozása

Puzsér Róbert publicista (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

 

 

Ébredéspillanatot élt át a társadalom, amikor értesült a botrányt okozó elnöki kegyelemről – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Puzsér Róbert. A publicista szerint ezt a pillanatot ki lehetett volna használni arra, hogy párbeszéd induljon az Orbán-rendszer válságáról – ő ugyanis úgy látja, hogy a gyermekmolesztáló bűntársának adott kegyelem nem Novák Katalin vagy Varga Judit kegyelme, hanem a rendszer kegyelme volt, „a feudális Magyarország terméke”. 

A Hősök terén tartott demonstráció civil szervezőinek Puzsér szerint nem lenne szabad abbahagyni a tüntetések szervezését addig, amíg a döntéshozók magyarázatot nem adnak arra, miért adtak kegyelmet – és a tiltakozást ki kellene terjeszteniük más nemzeti sorskérdésekre is. Szerinte a civil mozgalomnak ettől nem kellene szükségszerűen pártpolitikai törekvéssé válnia. – Miért civilebb ügy az, hogy pedofilok bűntársainak ne lehessen megkegyelmezni, mint az, hogy Magyarország egészségügyi és oktatási rendszere modernizálódjon? Nem arról van szó, hogy Orbán takarodjon el. Nem arról van szó, hogy ne ez, hanem amaz vezesse az országot. Ez nem pártpolitika. Ezek a magyar nemzet sorskérdései – fogalmazott a publicista.

• Sikerül a kormánynak lecsendesítenie a felháborodást, és visszavennie a kezdeményező szerepet?
• Van társadalmi igény a kegyelmi ügy magyarázatára?
• Mit tehetnének a civilek?
• Ha most a kegyelmi botrány lecseng, és nem lesz folytatása, mi fog történni?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap március 7-ig kapható 2024/9. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!