Horváth András: Politikai okokból nem vettek fel az Integritás Hatósághoz

Horváth András: Politikai okokból nem vettek fel az Integritás Hatósághoz

Horváth András volt adóhivatali dolgozó beszél a NAV vezetőinek lemondásáért szervezett fővárosi tüntetésen a József Nádor téren 2014. november 9-én (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Elutasította Horváth András álláspályázatát az „Integritás Hatóság” – erről a napokban számolt be Hadházy Ákos. Az egykori NAV-os azzal került be korábban a hírekbe, hogy azt állította: a kiemelt adózókkal, vagyis a legnagyobb magyar cégekkel és multikkal elnézőbb az adóhatóság az adócsalások ügyében, így pedig évente nagyjából 1000 milliárd forinttól esik el az állam.

Horváth András a Magyar Hangnak most azt mondta, őszintén remélte, hogy felveszik és dolgozni is akart. – Amikor megláttam a vizsgáló állásról szóló pályázatot, akkor mondtam magamban: ezt mintha rám szabták volna. Tegyük idézőjelbe, mert biztos nem, de olyan kritériumokkal kerestek embereket arra, hogy felderítsék effektíve az ügyeket, ami abszolút az én kompetenciáim, képességeim, szakmai gyakorlatom alapján ellátható. De ezek szerint nem ezek voltak a szempontjaik. Hanem valami más. És nem tud másra gondolni az ember, mint arra, hogy akkor mégsem fontosak ezek az értékek – fogalmazott. Az elutasítás után tehát úgy látja, hogy „abszolút megkérdőjelezhető az Integritás Hatóság függetlensége, hogy valóban önálló szerv-e”.

• Mivel indokolta az Integritás Hatóság személyzetise, hogy „nem fér bele az elképzelésekbe”?
• Lehet-e ebben a helyzetben bármit tenni, például jelezni az EU-nak?
• Az elutasítás mit bizonyít?

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!