Nernia krónikája 8.: A szélkakas

Nernia krónikája 8.: A szélkakas

Orbán Viktor miniszterelnök (elöl j) szavaz az Országgyûlés plenáris ülésén 2018. október 2-án. Mellette Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelõs miniszterelnök-helyettes (MTI Fotó: Soós Lajos)

Lassan külön fogalom alkotására lesz szükség az orbáni pálfordulások szemléltetésére, oly sajátságos jellemvonásokat mutat a miniszterelnök véleményének szélkakasszerű változása néhány esetben. A legújabb, legtragikusabb „viktorfordulást” most a kelet-európai síkság véres harcmezői ihlették. Veszélyes kettős játszma ez, ami az elmúlt hetekben, napokban zajlik a szemeink előtt az évtizedes oroszbarátság tagadásával (bár az állami propaganda igyekszik tompítani ezt a köpönyegforgatást), és a „brüsszelezés” feledésével, egyúttal a „rég nem látott” szövetségeseinkhez történő dörgölődzéssel.

Ugyanez az elvtelen fordulat, ha nem is oly gyors ütemben, a NER-vallás viszonylatban is megfigyelhető volt az elmúlt évtizedekben. A „Térdre, imához!” liberális odamondója hosszú évek alatt vált a kereszténység elkötelezett hívévé, miközben kimazsolázta a magának tetsző egyházakat, bőséges pénzesőt zúdítva rájuk, hogy aztán sokadik hatalmi ágként a NER egyik legmegbízhatóbb támogatóiként tagolja be Isten földi helytartóit. Mióta világ a világ tudjuk, hogy az egyházak mindig is a politika eszközei voltak a hatalmi játszmák kesze-kusza hálózatában, legszentebb magánügyünket, a hitünket kisajátítva, és a propaganda célkeresztjébe állítva. Ezt figyelhetjük meg a NER elmúlt 12 évében is!

• Hogy hajtott végre 180 fokos fordulatot a kezdetben antiklerikális Fidesz?
• Miért templomok felújítására költöttek a világjárvány idején?
• Miért volt 2010-ben az egyik legfontosabb feladat az egyházi és vallási törvény megalkotása?

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!