Így születtek a nagy ellenzéki győzelmek vidéken

Így születtek a nagy ellenzéki győzelmek vidéken

Háborúval riogató kormányzati plakát Budapesten (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Számos, eddig masszívan fideszes kis-közepes települést veszített el június 9-én a kormánypárt. Jellemző, hogy az óbaloldal ezeken a helyeken sem ért el értelmezhető eredményt, vagy el sem tudott indulni, míg a győztesek az egyesületi-civil világból érkeztek, soraikban értelmiségiekkel. Mosonmagyaróvár, Paks, Solymár, Balatonalmádi új vezetőit kérdeztük.

Mindjárt könnyezem! Ráz a hideg. Mosonmagyaróváron nyert Szabó Miki. A mindenható, fideszes kiskirállyal szemben – erről írt szülővárosa kapcsán a választás estéjén Pottyondy Edina humorista. De vajon mi volt a győzelem receptje? Szabó Miklós, Mosonmagyaróvár újonnan megválasztott ellenzéki polgármestere úgy nyilatkozott a Magyar Hangnak: „A választók értékelték, hogy az elmúlt öt évben igyekeztünk hallatni a városlakók hangját. Az emberek közé mentünk, meghallgattuk a problémáikat, ők pedig értették, hogy dolgoztunk értük. Széles körű szövetséget kötöttünk, senki sem a pozíciókban gondolkodott.”

• Hogy sikerült győzniük az érintett településeken az ellenzéki jelölteknek?
• Milyen a kapcsolatuk helyben a Fidesszel?
• Mi várható Pakson, ahol ellenzéki lett a polgármester?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap június 27-ig kapható 2024/25. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!