Posztumusz világmegmentés

Posztumusz világmegmentés

Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Veress László, az Országgyűlés elnökének kabinetfőnöke (Fotó: MTI Fotó: Kovács Attila)

„Nahát ebben az országban képzeld azt a vágtát.” (Cseh Tamás–Csengey Dénes: Mélyrepülés)

A szabadok földjén (és a bátrak otthonában) is tombol a hülyeség kora. Történt ugyanis, hogy kedden óriási tömeg – a QAnon nevű összeesküvés-hívő politikai szekta követői – gyűlt össze az Egyesült Államok minden szegletéből a texasi Dallasban, hogy jelen lehessenek Kennedy elnök második eljövetelénél. Igen, jól hallották. Viszonylag átlagos amerikainak, legalábbis nem Lipótmezőről vagy a Száll a kakukk a fészkére oregoni elmegyógyintézetéből szalajtottaknak kinéző emberek tömegei táboroztak le a Dealey Plazánál, ahol 1963 novemberében megorgyilkolták az USA 35. elnökét, abban a hitben, hogy JFK elnök most, 2021. november 2-án visszatér a halálból, és beiktatja Donald Trumpot a királyok királya „tisztségbe”.

Az összeesküvés-teória egyes drukkerei szerint az idősebb Kennedy magával hozza a repülőgép-balesetben 1999-ben elhunyt ifjabb JFK-t is, aki az Egyesült Államok új elnöke lesz, és Trump lesz az alelnöke. Szerintük a Kennedyk Jézus Krisztus leszármazottai, ezért illeti meg őket az USA elnöki széke. Kedden azonban a Megváltó sarjai csak nem jelentek meg Dallasban. Így a beszámolók szerint a kitűzött időpont után egy órával a tömeg néhány tucat emberre apadt, akik szomorúan álltak, és vártak a szitáló texasi esőben.