Róna Péter: Hibás a Kelet-orientált orbáni politika, a magyarok a Nyugathoz akarnak tartozni

Róna Péter: Hibás a Kelet-orientált orbáni politika, a magyarok a Nyugathoz akarnak tartozni

Róna Péter (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

 

A nemzet egységét, a demokratikus elveket képviselné köztársasági elnökként Róna Péter, bár tisztában van vele, hogy nincs esély megválasztására.

Mint a Magyar Hangnak adott interjújában elmondta, hiányzik viszont az a társadalmi szövet, amelyre fel lehetne építeni a demokratikus intézményrendszert, és azt csak alulról szervezve lehet kialakítani. Továbbra is kitart álláspontja, hogy az alkotmányról lehet népszavazást rendezni, az alaptörvény ugyanis csak az alaptörvényről szóló népszavazást tiltja. Hibás Orbán keleti orientációja, Oroszország pedig csak vazallusokat vagy ellenségeket lát a szomszédos országokban, ezért támadta meg Ukrajnát. Róna Péterrel, az Egységben Magyarországért köztársaságielnök-jelöltjével beszélgettünk. A Magyar Hang Novák Katalint is többször felkérte interjúra, de még csak válasz sem érkezett a fideszes jelölttől.

• Demokrácia vagy diktatúra van ma Magyarországon?
• Mit kellene tenni az orosz-ukrán háború kapcsán a magyar kormánynak?
• Van-e tényleges hatalom a köztársasági elnök kezében?

A teljes cikket a Magyar Hang március 4-én megjelent, 2022/10. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!