Sorscella

Sorscella

Kocsis Máté, Koncz Zsófia és Bártfay Emese, Monok polgármestere (Fotó: Kocsis Máté Facebook-oldala)

Mit is várhatnánk egy balliberális bel-pestitől? Három órával később a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Taktakenézen próbálok macskát fotózni a sürgősen eladó (annyira sürgős, hogy fent sincs a neten, nem úgy, mint a központi fekvésű, jó állapotú 65 négyzetméteres, kétszobás, ezerötszázas telekkel 2,8 millió forintért) terjedelmes épülettel szemközti, végleg bezárt élelmiszerbolt taposatlanul bemohásodott betontornácán. Amúgy a tulajdonosa ettől is szabadulna. A kép nem jön össze, a cicák nem szeretik a kamerát, legalábbis, ha az én kezemben van a készülék. És akkor most ugrás vissza a nyálkás hidegfrontból álmoskásan magához térő hétfő reggeli Budapestre.

Kocsis Máté Monokra látogatott. (Semmi pánik, ígérem, mindjárt összébb rendeződik a történet.) A kampánykiruccanásról Facebook-poszt is született, hiszen a Fidesz parlamenti frakcióvezetője fekete öves közösségi mágus; alig akad nap, hogy ne örvendeztetné meg szép számú követőjét valamiféle tartalommal. Frakcióvezető úr az ifjú képviselő Koncz Zsófiával bejelentkezve egyebek mellett így lelkendezett: „Persze a különbség is szemmel látható: a Szerencs környéki, a Hernád-völgyi és a taktaközi települések folyamatosan fejlődnek, vezetőik tele vannak ötletekkel, tervekkel és víziókkal, a főváros vezetői viszont csak kifogásokkal vannak tele.”

Majd a bejegyzést így zárta: „Hajrá Tokaj-Hegyalja, hajrá Szerencs, hajrá Taktaköz, hajrá Koncz Zsófi!” És akkor elpattant egy húr, mert zempléniként meglehetőst ismerem a tágabb szülőföldemet, ezért a következő szolid megjegyzést fűztem Kocsis Máté örömködéséhez: „Hajrá Taktaköz – ez mindent elmond arról, mennyire ismered az országot.” Erre a már említett körülményekbe burkolózott nyűgös hétfő reggelen emigyen fordul hozzám a nagyobbik fiam: „Láttad, hogy beszólt neked Kocsis Máté?”

A teljes cikket a Magyar Hang szeptember 3-án megjelent 2021/36. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!