Stefano Bottoni: A NER egy gondosan felépített rendszer, de vannak repedései

Stefano Bottoni: A NER egy gondosan felépített rendszer, de vannak repedései

Stefano Bottoni (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

A NER kontójára nagyon sok gyomorfekélyt, későn diagnosztizált rákot, öngyilkosságot lehet majd felírni, és ez engem dühvel tölt el. Ez ebben az eltorzult magyar nyilvánosságban nincs kibeszélve – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Stefano Bottoni.

Az olasz–magyar történész felidézte, hogy hitt a polgári Magyarország eszményében, és ezzel el kell számolnia. – Sok embernek megvan a maga története, hogy ki mikor ábrándult ki Orbán Viktorból. Van, aki már egész korán, van aki a kilencvenes évek elején, mások jóval később – mondta. Szavai szerint nála is megvannak ezek a pontok, amikor a korai kételyek után végre leesik a tantusz, és tovább már nem működik a személyes varázs.

Beszélt arról is, hogy a jelenlegi helyzetben a megoldás a polgári ellenállás lehet, itt kihangsúlyozta, hogy nem erőszakra gondol, hanem az emberek határozott, megalkuvás nélküli kiállására a nekik fontos értékek mellett.

Stefano Bottoni Orbán Viktorról szóló könyvét közösségi finanszírozással adja ki a Magyar Hang. Előrendeléssel lehet csatlakozni a kezdeményezéshez, a kötet várhatóan tavasszal jelenik meg. ITT minden információt megtalál!

• Miért éppen Orbán Viktorról írt könyvet?
• Kollaboráns társadalom vagyunk?
• Büntetik amiatt, hogy határozott véleménye van a közéletről?

A teljes cikket a Magyar Hang január 6-án megjelent 2023/1 számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!